Muftija zenički i profesori IPF u Zenici u ramazanskom zijaretu MIZ Doboj i Teslić

  • Published in

U okviru ramazanskih aktivnosti, u utorak 20. juna 2017. godine, muftija zenički doc. dr. Ejub ef. Dautović i profesori Islamskog pedagoškog fakulteta u Zenici boravili su u ramazanskom zijaretu medžlisima Islamske zajednice Doboj i Teslić.

Zajedno sa muftijom u posjeti navedenim medžlisima bili su dekan IPF hfz. prof. dr. Halil Mehtić, prof. dr. Zuhdija Adilović, prof. dr. Šefik Kurdić, doc. dr. Mensur Valjevac i doc. dr. Muharem Adilović.

Muftija zenički i profesori IPF posjetili su džemate Selimija, Trnjak, Škrebe i Brijesnica Velika – MIZ Doboj, te džemate Stenjak i Kamenica - MIZ Teslić, gdje su se prije klanjanja teravih-namaza obratili džematlijama prigodnom besjedom.

Muftija je u svojoj besjedi prisutnim džematlijama u džematu Selimija, između ostaloga, poručio da je ramazan dobra prilika da se posvetimo sebi, porodici i džematu, da se više družimo sa Kur'anom, i da zajedničkim iftarima iskažemo islamsku solidarnost i dobročinstvo.

Također, u okviru ramazanskih aktivnosti Muftijstva zeničkog, profesori Islamskog pedagoškog fakulteta posjetili su i medžlise Islamske zajednice Žepče i Zavidovići.

  • 1
  • 2
  • 3
FaceBook