Muftija zenički posjetio najstarije penzionirane imame Muftiluka zeničkog

  • Published in

U okviru redovnih aktivnosti, u protekloj sedmici, muftija zenički doc. dr. Ejub ef. Dautović posjetio je najstarije penzionirane imame na području Muftiluka zeničkog.

Tom prilikom muftija je u Pojsku kod Zenice posjetio Nesib ef. Spahića, koji je rođen daleke 1924. godine (94 godine), a cijeli radni vijek proveo je u džematu Pojske, Medžlis Islamske zajednice Zenica, Edhem ef. Sinanovića u Orčevićima kod Žepča, koji je rođen 1928. godine (89 godina), a radio je u džematima Mračaj i Biljevina, Medžlis Islamske zajednice Žepče, te Nezir ef. Bečića, rođen 1935. godine (82 godine), a radni vijek proveo u džematu Čivčije, Medžlis Islamske zajednice Doboj, u kojem je i danas aktivan.

Prilikom posjeta penzioniranim imamima muftija zenički, između ostaloga, istakao je: ''Hvala vam što ste čuvali imamsku službu, džemat i zajednicu. Islamska zajednica  ponosna je na vašu generaciju koja je u vrlo teškim uslovima čuvala islam i Islamsku zajednicu i prenijela emanet na buduće generacije. Ova naša posjeta znak je naše pažnje i poštovanja prema svemu onome što ste vi učinili za zajednicu, obavljajući časnu dužnost imama.''

U znak pažnje muftija je penzioniranim imamima uručio hedije.

  • 1
  • 2
  • 3
FaceBook