Održano 6. redovno zasjedanje Sabora Islamske zajednice u Hrvatskoj

  • Published in

Jučer je u Zagrebu održano 6. redovno zasjedanje Sabora Islamske zajednice u Hrvatskoj na kojem su razmatrani godišnji izvještaji Mešihata Islamske zajednice u Hrvatskoj i ustanova Mešihata te ostvareni rezultati u financijskom poslovanju.

03 04 2017 03 sjednica sabora hrvatska

Na početku sjednice, poslije učenja sure Jasin kojom su se sabornici sjetili članova koji su preselili s ovoga svijeta, pristupilo se imenovanju novih članova Sabora Islamske zajednice u Hrvatskoj. Naime, zbog preseljenja u inozemstvo umjesto gđe Jasmine Rošić imenovan je Almir Šabić, a umjesto merhuma g. Dževada Jogunčića, kojeg su se članice i članovi Sabora sjetili Fatihom, imenovan je Haris Opardija. Rješenje o imenovanju pročitao je predsjednik Izborne komisije Mevludi Arslani. Novi članovi Sabora Almir Šabić i Haris Opardija položili su svečanu prisegu nakon čega je započelo razmatranje točaka dnevnog reda.

Nakon vrlo konstruktivne rasprave i analize pristiglih izvještaja jednoglasno su usvojeni izvještaji Mešihata Islamske zajednice u Hrvatskoj, Islamske gimnazije dr. Ahmeda Smajlovića, Centra za certificiranje halal kvalitete, Zirata Islamske zajednice u Hrvatskoj, Vakufa Islamske zajednice u Hrvatskoj i Centra za kulturu dijaloga. Upućene su pohvale za rad i za postignute rezultate koji su u protekloj godini doprinijeli boljoj afirmaciji naše zajednice, posebice u društvu. Razmatrani su i financijski izvještaji koji su također usvojeni jednoglasno kao i financijski plan za tekuću godinu.

(www.islamska-zajednica.hr

 

FaceBook