Muftija banjalučki i direktor Agencije za certificiranje halal kvalitete posjetili Muftiluk zenički

  • Published in

U srijedu 08. marta 2017. godine u posjeti Muftiluku zeničkom boravili su muftija banjalučki dr. Osman ef. Kozlić i direktor Agencije za certificiranje halal kvalitete gosp. Amir Sakić.

Tom prilikom, muftija banjalučki i direktor Sakić zajedno sa muftijom zeničkim doc. dr. Ejub ef. Dautovićem, glavnim imamom Medžlisa IZ Tešanj mr. Fuad ef. Omerbašićem i predsjednikom MIZ Tešanj gosp. Zehrudinom Kruškom prisustvovali su dodjeli halal certifikata preduzeću ‘’Koteks’’ Tešanj, na svečanosti koju je ovo preduzeće organiziralo povodom implementacije zahtjeva halal standarda.

Direktorici ‘’Koteksa’’ Adisi Karahodžić I članu uprave Hamzi Hotiću halal certifikat uručio je direktor Agencije za certificiranje halal kvalitete gosp. Amir Sakić.

Nakon svečanosti dodjele halal certifikata, delegacija je posjetila gradilište nove džamije u džematu Bukva, gdje su se susreli sa predsjednikom džematskog odbora gosp. Ishakom Jabandžićem i imamom Ibrahim ef. Okanovićem. Na susretu je dogovoreno da stavljanje u funciju nove džamije u ovom džematu bude prije ovogodišnjeg Mubarek Ramazana, 14. maja 2017. godine, a termin svečanog otvorenja džamije bit će naknadno utvrđen.

  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
FaceBook