Muftija zenički održao radni sastanak sa glavnim imamima i koordinatorima Muftijstva zeničkog

  • Published in

U utorak  7. marta 2017. godine, u prostorijama Medžlisa Islamske zajednice Tešanj, muftija zenički doc. dr. Ejub ef. Dautović održao je radni sastanak sa glavnim imamima i koordinatorima na nivou Muftijstva zeničkog i medžlisa Islamske zajednice.

Radnom sastanku prisustvovali su rukovodilac Ureda za društvenu brigu Rijaseta IZ u BiH Hamed ef. Efendić, stručna saradnica za brak, porodicu i ženski aktivizam u Upravi za vjerske poslove dr. Safija Malkić, svi glavni imami medžlisa Islamske zajednice Muftiluka zeničkog i koordinatori na nivou Muftijstva i medžlisa za rad sa omladinom, ženski aktivizam, socijalna pitanja i saradnju sa nevladinim organizacijama.

U prvom dijelu sastanka koordinatorima su se obratili glavni imam MIZ Tešanj mr. Fuad ef. Omerbašić, stručna saradnica za brak, porodicu i ženski aktivizam u Upravi za vjerske poslove dr. Safija Malkić, rukovodilac Ureda za društvenu brigu Rijaseta IZ u BiH Hamed ef. Efendić i muftija zenički doc. dr. Ejub ef. Dautović.

U drugom dijelu sastanka koordinatori su podijeljeni u radionice kojima su rukovodili koordinatori na nivou Muftijstva. U radu kroz radionice prezentirane su informacije o trenutnim aktivnostima, dogovoreni su prioriteti u djelovanju za naredni period, kao i planovi aktivnosti i projekata za 2017. godinu.

  • 01
  • 02
  • 03
FaceBook