Potpredsjednica FBiH u posjetila Medžlis IZ Orašje

  • Published in

Dana, 13.02.2017. god. potpredsjednica Federacije Bosne i Hercegovine gđa. Melika Mahmutbegović s saradnicima g. Salkom Zildžićem i g. Erdalom Selmanovićem je boravila u  službenoj posjeti Medžlisu islamske zajednice Orašje.  Ispred domaćina su je primili glavni imam Salim ef. Kanlić i predsjednik Medžlisa islamske zajednice Orašje dr. sc. Mirsad ef. Arnautalić.

Razgovor je protekao u opuštenoj atmosferi gdje su se gosti upoznali s istorijom Orašja, od njegovog nastanka i prvih doseljavanja muslimana prije više od 150 godina, potom ratnog i poratnog perioda, pa sve do današnjih dana. Između ostalog, razgovaralo se i o aktualnim temama današnjice, a kao i u većini Bosne i Hercegovine problemi današnjice su nemogućnost zapošljavanja mladih, odlazak kako mladih, tako i drugih iz BiH i dr. Potpredsjednica je obećala pomoći koliko god bude mogla i koliko to njene nadležnosti budu dozvoljavale.

Na kraju posjete gosti su se zahvalili na srdačnom prijemu i otvorenom razgovoru, kao i domaćini kojima je posjeta potpredsjednice gđe. Mahmutbegović njenih saradnika potvrdila da Orašje i ovaj dio Bosne i Hercegovine nije ostao zaboravljen.  

15 02 2017 pp fbih orasje

 

FaceBook