Muftija travnički prisustvovao skupštini Medžlisa IZ Travnik

  • Published in

U ponedjeljak, 13. februara 2017. godine, u velikoj sali Općine Travnik održana je IV redovna sjednica Skupštine Medžlisa IZ Travnik kojoj je prisustvovao i muftija dr. Ahmed-ef. Adilović.

14 02 2017 02 muftija adilovic travnik

U svečanom dijelu sjednice su prisustvovali: muftija travnički dr. Ahmed-ef. Adilović; premijer SBK Tahir Lendo, načelnik Općine Travnik Admir Hadžiemrić; direktor Elči Ibrahim-pašine medrese mr. Dževdet Šošić; glavni imam MIZ Travnik u periodu od 1995. do 2014. Omer-ef. Meštrovac; te članovi Izvršnog odbora Medžlisa. U ovom dijelu sjednice prisutnim se obratio predsjednik Medžlisa, mr. Nermin Šušić, muftija travnički, dr. Ahmed-ef. Adilović i načelnik Općine, Admir Hadžiemrić.

Po odluci Izvršnog odbora Medžlisa priznanje „Počasni član Medžlisa" uručeno je premijeru Srednjobosanskog kantona Tahiru Lendi za posebna zalaganja i podršku u radu Medžlisa IZ Travnik.

Prisutnim se i predsjednik OO Ilmijje Travnik, Adis-ef. Zelkanović, koji je također pohvalio dobru saradnju sa rukovodstvom Medžlisa, te podršku koju pružaju radu Ilmijje u imamima u džematima.

Posebno je bitno napomenuti stav većine članova Skupšine da je podneseni izvještaj pokazatelj transparentnosti i učinkovitosti rukovodstva Medžlisa koji zaslužuje svaku podršku u daljem radu, a posebno što su vidljivi statistički pokazatelji rasta obima rada i prihoda Medžlisa po svakom osnovu.

(www.muftiluk-tr.ba)

 

FaceBook