Posjeta komandanta turskog bataljona u BiH Vojnom muftiji

  • Published in

Vojni muftija Hadis-ef. Pašalić je sa saradnicima 04. januara 2017. godine u Uredu Vojnog muftije primio Komandanta turskog bataljona u BiH, brigadira Tayfuna Çelika, i upoznao ga sa aktivnostima Vojnog muftijstva koje se realiziraju u cilju vođenja brige o duhovnim potrebama muslimana uposlenika Ministarstva odbrane i pripadnika Oružanih snaga BiH. Vojni muftija se posebno osvrnuo na aktivnosti koje u njihovoj realizaciji pomaže i Ambasade Republike Turske, Ured za vjerske poslove pri Ambasadi, kao i vojska Republike Turske za čije se prisustvo u BiH, kao važnog faktora mira, Vojni muftija naročito zahvalio.

05 01 2017 01 vojni mufitja sastanak

Vojni muftija je također iskazao svoju zahvalnost za stalnu podršku kroz projekat edukacije mladih oficira pripadnika Oružanih snaga BiH u Republici Turskoj.

Kroz ugodan razgovor, Vojni muftija je podsjetio brigadira Çelika na važne toponime i mjesta na kojima se organiziraju vjerske aktivnosti u cilju čuvanja vjerskog identiteta i kulture sjećanja, a to su Ratna džamija na Igmanu i Kušlat džamija u Zvorniku. Dogovoreno je da će se uz podršku Ambasade Republike Turske u BiH i u narednom periodu te aktivnosti dodatno duhovno i kulturno obogatiti i osnažiti.

V.H.

FaceBook