Sjednica Savjeta sa vjerska pitanja Muftijstva travničkog Održana u Jajcu

  • Published in

U srijedu, 28.12.2016. godine, u Jajcu je održana dvanaesta redovna sjednica Savjeta za vjerska pitanja Muftijstva travničkog. Sjednicom je predsjedavao muftija travnički, dr. Ahmed-ef. Adilović. Sjednici su prisustvovali glavni imami medžlisa Muftijstva travničkog, direktor Elči Ibrahim-pašine medrese i sekretar Muftijstva.

30 12 2016 05 sjednica savjeta travnik

Na sjednici se razgovaralo o više tema. Između ostalog analiziran je izvještaj o provedenoj anketi prisustva džematlija na namazima na području Muftijstva travničkog. Muftija je ukratko upoznao članove Savjeta sa najvažnijim detaljima sa sjednice Vjeća muftija i sjednice Sabora. Također se razgovaralo o izmjenama i dopunama Pravilnika „Kasim-ef. Mašić", pripremi izvještaja za 2016. godinu i izradi plana rada za 2017. godinu, kao i o izvođenju mektebske nastave tokom zimskog raspusta. Zatim, o narednom edukativnom seminaru za imame, hatibe i muallime i vjeroučitelje, organizovanju posjeta Muftije i profesora Elči Ibrahim-pašine džematima na području medžlisa u narednom periodu. Bilo je riječi i o nastavku takmičenja Hind te pripremama za takmičenje iz Amme džuza u organizaciji Uprave za vjerske poslove.

Nakon održane sjednice Savjeta, članovi Savjeta su posjetili g-dina Senada Gegića, privrednika iz Jajca, gdje je upriličen i ručak za članove Savjeta.

(www.muftiluk-tr.ba)

FaceBook